Израел атакува Газа с въздушни удари след прихващане на ракетна атака

Време за прочитане:1 Минути, 19 Секунди


Израелските сили атакуваха цели в ивицата Газа в отговор на изстрелване на ракета от територията на крайбрежния анклав, съобщи армията тази сутрин, предадоха световните агенции.

След тези удари от Газа бяха изстреляни нови ракети, а нови експлозии можеха да се чуят от град Газа около 3.15 ч. сутринта местно време, съобщиха журналисти от агенция Франс прес.

Израелските сили за отбрана съобщиха, че ударите са били насочени срещу „производствен обект за производство на суровини за химически материали, както и срещу обект за производство на оръжие“, за които се смята, че принадлежат на Хамас. Тази радикална палестинска организация  контролира Газа.

Според непотвърдени медийни съобщения израелски изтребители са атакували цели в бежански лагер в централната част на Газа.

Няколко часа преди израелското нападение военните прехванаха ракета, изстреляна от ивицата Газа, съобщи армията.

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) смятат Хамас за отговорна за цялата терористична дейност, произтичаща от Газа, и тя ще понесе последствията от нарушенията на сигурността срещу Израел, обяви израелската армия в Twitter.

Според местни източници по сигурността и свидетели, първите удари – най-малко седем – са ударили център за обучение на бригадите Езедин ал-Касам, въоръженото крило на палестинското ислямистко движение Хамас. Центърът се намира в бежански лагер Ал-Магази в централната част на ивицата Газа, информира “Theguardian”.

Вторият кръг от въздушни удари на израелската армия беше насочен към тренировъчния център на бригадите Ал-Касам югозападно от град Газа, според източници от местната сигурност.

След първия въздушен удар репортер на АФП видя още две ракети, изстреляни срещу Израел от ивицата Газа, а свидетели казаха, че още няколко ракети са били изстреляни от различни места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели