Измамник и мошеник ли е собственикът на Sportal Стилян Шишков? Отговорът оставяме на вас…

Време за прочитане:3 Минути, 25 Секунди

Сега ще прочетете една история за най-качествения бял прах в София. Пудра, която идва директно от Бразилия. История на един човек, за когото се твърди, че бил затънал в тежки зависимости и издигнал се в света на бизнеса, благодарение на лъжите си. Лице, което се опитва да намери последен пристан на спасение, преди всички да разберат същността му. Нека да го кръстим, на произволен принцип, Стилиян Шишков. В тази история, въпросният е собственик на медия, наречена Sportal, както и на още няколко портала. Аналогията с действителни лица и събития е случайна и неволна.
Историята следва:

Името на Стилиян Шишков нашумява в публичното пространство след промените в ръководството на „Левски“ през декември 2011. Тогава става ясно, че той ще бъде изпълнителен директор на клуба, но веднага се разразява тежък скандал.

“Сините” запалянковци излизат с официална декларация, с която заявяват, че той не е добре дошъл в клуба. Причина за това е фактът, че е играл за ЦСКА като юноша.

Бизнесменът е обвинен и в далавери, тъй като треньорският му лиценз бил отнет заради манипулации. Шишков получил документа от баща си – проф. Ангел Шишков, който в периода 2000-2004 г. е шеф на треньорската школа към БФС.

Запознати с миналото на бизнесмена допълват, че той е получил сертификата за два семестъра, вместо задължителните 8. След това става ясно, че във времето, когато са се провеждали треньорските курсове, Шишков изобщо не се е намирал на територията на България.

Така Шишков – младши става треньор, въпреки, че по това време е живеел в САЩ. Разкриването на измамата става след сигнал на футболната асоциация в Принстън, а щатските власти мигновено обявяват лиценза му за невалиден.

В САЩ Стилян Шишков започва да гради кариера в бизнеса с компютри, като дори стига до ръководни позиции в IT – компания. По-късно създава собствена фирма, която налага в България.

Междувременно продължават съмненията, че по време на престоя си в Щатите, той участвал в телефонни измами. А различни предатели от обкръжението му коментират под сурдинка, че Шишков бил автор на множество и различни схеми, с които източвал пари от джобовете на невинни хора.

През 2008 г. ФИФА го разследва заради нелегален сайт за световното първенство. Организацията заплашва бизнесмена със солени глоби, което го кара да спре медията. Още тогава обаче Шишков показва намерението си – да има медия, чрез която да манипулира широката общественост. Негови сътрудници издават, че по този начин той целял да се сдобие с власт, която да използва, за да извива ръцете на честни и почтени хора, обслужвайки силните на деня.

Година по-късно, българската ГДБОП, стартира разследване срещу Стилян Шишков. Сигналът е подаден от Валентин Михов. Твърди се, че впоследствие сигналът е потулен, след като Шишков е платил на точните хора в ГДБОП (неофициално Станимир Флоров).

Междувременно Шишков развива Sportal и го налага като най-популярната медия в България, но и такава, която, според мнозина, в продължение на години обслужва интересите на ГЕРБ и близки хора до Бойко Борисов и Красен Кралев.

Всички медии на Шишков стават нарицателно за това, как не се прави журналистика и колко лесно е да се падне на колене пред силните на деня. Следите за близките отношения на бизнесмена и падишаха водят и към Христо Йовов и Гошо Гинчев, станали известни с назначенията си в тотото, не защото разполагат с експертиза, а защото са партньори на карти на Борисов.

Около хазарта и останалите пороци на Шишков, идва и бялата пудра от Бразилия. Негови „приятели“ разказват как бизнесменът ползвал най-добрата “козметика за носа” в София и се пристрастил още по-тежко, след като разбрал, че Мария Игнатова му слагала рога с Димитър Рачков.

И все пак, около приятелството си с Бойко Борисов и приближените му, Шишков успял да прикрие свои действия и да демонстрира достатъчно „чисто минало“, така че през 2021 година швейцарската медийна група Ringier да придобие мажоритарен дял в българската медия Sportal и свързаното дружество Digital Ventures. В рамките на медийната група Sportal влизат едноименният спортен сайт, новинарските Novini.bg и Profit.bg, както и няколко други специализирани портала.

В измислената история, която ви разказахме се пита знаят ли швейцарците от Ringer какъв компрометиран човек управлява бизнеса им в България?

// ПАВЕТО.БГ

One thought on “Измамник и мошеник ли е собственикът на Sportal Стилян Шишков? Отговорът оставяме на вас…

  1. Господина е тежко наркозависим комплексар!Факт безспорен! Ако редакцията Ви има интерес бих й сроделил от къде сезарежда и по колко а и куп други подробности за него/ например как борави с вибратор/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели