Заместник – шефката на парламента Росица Кирова е собственик на пристанище с 11 кораба

Време за прочитане:1 Минути, 14 Секунди

,,Първо декларирам конфликт на интереси, защото аз съм собственик на пристанище и притежавам 11 плавателни съда, кораба, които извършват различна дейност”, обяви Кирова. “Как ще издам фактура сама на себе си“, попита тя.

Законопроектът цели транспониране на евродиректива и вчера бе приет на първо четене.
Един от спорните въпроси се оказа заплащането на такси от кораби.

През 2015 г.Кирова стана известна като кандидат за кмет на Видин от коалиция от малки партии “Единни за промяна”. Тя се класира за балотажа, но не успя да стане кмет.

Росица Кирова водеше протестите във Видинско по времето на управлението на Борисов за строителството на пътя Видин – София.

Припомняме, че Росица Кирова беше освободена от Изпълнителният съвет и Националният съвет на ,, Има такъв народ” като областен координатор за област Видин и дори като член на партията. Причината беше, че тя бе заснета в джипката на премиера Бойко Борисов в крайдунавския град.

След като бе прокудена от партията на Слави Трифонов, Борисов я лансира като водач на листа от ГЕРБ, а впоследствие я издигна и до зам.-председател на НС. Оказа се, обаче, че Кирова е и много солидна бизнес дама.

Според публикация на Bird Росица Кирова е съдружник на прочутия косовски наркобос Исмет Османи – “Цури”, арестуван през 2019 г. в Прищина. Кирова и Османи заедно с още две лица са създали акционерното дружество “Цитадела БГ” АД през ноември 2004 г. В него Османи участва с 20% от акциите. Депутатката обясни, че знае за фирмата, но не знае кой е Османи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
51
Сподели