Заловиха нелегални мигранти, превозвани с линейка

Време за прочитане:1 Минути, 11 Секунди

Поредна група от 14 нелегални мигранти бе заловена в Бургаско, като този път те са били превозвани в линейка под прикритието, че се транспортира спешен пациент. Мигрантите са от тунизийски, либийски и сирийски произход.

Водачът на задържаната линейка е бил облечен с бяла престилка на фелдшер и е имитирал превоз на спешен пациент. Линейката е с всички отличителни белези на превозно средство от лечебно заведение. Задържането е станало между две села в района на община Средец. 

Шофьорът на линейката е български гражданин, не е криминално проявен и е от София. Той е и собственик на линейката, съобщиха на брифинг в Бургас директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов и прокурор Мария Маркова.

“Линейката е закупена през ноември от фирма без предмет на дейност медицински услуги. Автомобилът е взет от автокъща от София. Това е първият курс на линейката, чиято цел явно е била да се използва за точно този вид престъпна дейност”, посочи директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Водачът на линейката е задържан за 72 часа; повдигнато му е обвинение. Ще се внесе искане за постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.

За този вид престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева. Установено е и наличието на наркотични вещества във водача. Имало е и спътник с него. Тепърва ще се установява неговата роля.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
8
Сподели