Задържаните за убийството на граничния полицай са с психически отклонения

Време за прочитане:1 Минути, 57 Секунди

Шокиращи подробности за братята, убили на бразната граничния полицай Петър Бъчваров, изнесе БНТ. Екип на медията стигна до родното им село и се срещна с един от последните им работодатели.

Братята Енгин и Мустафа, които бяха задържани за смъртта на българския полицай Петър Бъчваров имат психични заболявания. Това твърдят техни съседи и хора, които ги познават, пише БНТ. При срещата с един от последните им работодатели стана ясно, че тези мъже принадлежат към един от най-уязвимите слоеве на обществото. Имат психични заболявания и живеят в крайна бедност.

Те се местят от село в село и често сменят номерата на мобилните си телефони. Потвърди се и информацията, че са извършвали кражби, които обаче не са били значителни. Като това да откраднат мотоциклет на съсед, но когато стане ясно, че те са виновни, да го върнат на мястото. Пасяли са и добитъка на цяло едно село.

Родното село на братята Енгин и Мустафа Ергуван, които бяха задържани за смъртта на българския полицай Петър Бъчваров е Огулпаша. Семейството обаче отдавна не живее тук.

“Бедно семейство. Освен това и те, и родителите им не са добре. Не се задържат за дълго на едно място. Местят се от село на село. Навремето покойният им баща също се занимаваше с трафик на хора”, казва Юмер Учак.

От старата им къща няма и следа, а върху тяхната собственост съседите отглеждат своя добитък. Майката им идва веднъж в годината, за да си вземе наема.

“Последната година не е идвала. Обикновено идва с такси, за да си вземе парите, но не предупреждава. Ако ни намери тук ѝ плащаме и си тръгва”, казва Дидар.

Пред съда Енгин и Мустафа казали, че не са разбрали, че са убили човек, а са стреляли срещу светлините на автомобила, който ги е осветил. Някогашните им съседи в Оглупаша допълват, че и двамата са страхливи. Били склонни да стрелят и без много да му мислят срещу пари.

Сега следите им водят към село Татарлар, където са живели последно. Там открихме и един от предишните им работодатели, който отказа да застане пред камерата. Разказа ни, че Енгин и Мустафа често сменят телефонния си номер и са трудно откриваеми. И въпреки, че сега отричат освободеният брат да е там, на входа на селото патрулира полиция.

Една от основните версии за стрелбата на границата, която циркулира между хората е, че те са стреляли, защото са се уплашили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели