ЕС привика руския шарже д’афер, заради незаконното присвояване на украински земи

Време за прочитане:49 Секунди

Управляващият директор на Европейската служба за външна дейност за Русия, Източното партньорство, Централна Азия, регионалното сътрудничество и ОССЕ – Майкъл Зиберт привика изпълняващия длъжността шарже д’афер на мисията на Руската федерация към ЕС Кирил Логвинов в Брюксел в понеделник, съобщи днес европейската институция.

Руският представител е бил призован като част от съгласуван подход на всички държави в ЕС в отговор на последните действия на Русия срещу Украйна.

ЕС изрази категоричното отхвърляне и най-решително осъжда незаконното анексиране от Русия на украинските области Донецк, Херсон, Луганск и Запорожие след незаконните фалшиви “референдуми”, свикани от Русия в нарушение на суверенитета и териториалната цялост на Украйна, се посочва в съобщението. ЕС не признава и никога няма да признае това незаконно анексиране от Русия. Тези решения на Русия са нищожни и не могат да пораждат никакви правни последици, се допълва в текста.

Европейският представител е призовал Русия да отмени тези действия и незабавно, напълно и безусловно да изтегли войските си и военното си оборудване от цялата територия на Украйна. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
4
Сподели