ЕС предупреждава Мъск да засили контрола на Twitter

Време за прочитане:1 Минути, 15 Секунди

ЕС предупреди Илон Мъск, че е готов да спре Туитър при неспазване на европейските правила от платформата, съобщи Файненшъл Таймс.

Във видео разговор с Илон Мъск, високопоставен служител на Европейския съюз предупреди милиардера, че Twitter трябва да засили мерките за защита на потребителите от реч на омразата, дезинформация и друго вредно съдържание, за да избегне нарушаването на новите правила, които заплашват технологичните гиганти с големи глоби или дори забрана в блок от 27 държави.

Тиери Бретон, еврокомисарят по цифровата политика, каза на главния изпълнителен директор на Tesla, че платформата за социални медии ще трябва значително да увеличи усилията си, за да се съобрази с новите правила, известни като Закона за цифровите услуги, който трябва да влезе в сила през следващата година.

Европейският представител повдигна темата за готовността на Twitter за закона, който ще изисква от технологичните компании да контролират по-добре своите платформи за материали, които например насърчават тероризъм, сексуално насилие над деца, реч на омразата и търговски измами.

Те предвиждат отнемане на профила на даден потребител, ако той пуска информации със спорна достоверност и отправя провокативни послания.

Има нов закон, който посочва на технологичните компании ка да модерират своето съдържание.  Предвидени са различни действия.

При нарушения Туитър може да бъде спрян за европейските държави или да бъде глобен със сериозна част от своя оборот. Настоява се и за спазване на правилата за рекламиране и следване на забраната за таргетиране на потребителите възоснова на чувствителна информация.

Мъск придоби Twitter  през тази година и настоява, че подкрепя европейските правила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели