Ердоган към ЕСПЧ: Произнася политически мотивирани решения

Време за прочитане:46 Секунди

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече днес Европейския съд за правата на човека (ЕСПЧ) “структура, която е далече от принципите на справедливостта” и която взема политически мотивирани решения, предаде ТАСС, позовавайки се на Анадолската агенция.

“ЕСПЧ е структура, която е далече от принципите на справедливостта, тя произнася политически мотивирани решения. Световната общественост веднъж завинаги трябва да осъзнае, че Република Турция не е държава, която се ръководи от “тъмни сили”. Определени кръгове се опитват да превърнат съдебната система на Турция в оръдие на престъпни организации. Ние няма да допуснем подобно нещо”, изтъкна турският държавен глава. 

През юли 2022 г. съдът в Страсбург постанови, че при разглеждането на делото срещу правозащитника Осман Кавала, Турция е нарушила Европейската конвенция за правата на човека и я задължи да плати на Кавала съдебни разноски в размер на 7500 евро. По-рано ЕСПЧ стигна до заключението, че наказателното преследване срещу Кавала има политическа мотивация и поиска освобождаването му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
2
Сподели