Еманюел Макрон: Не трябва да се поддаваме на шантажа на Путин

Време за прочитане:52 Секунди

Наш дълг е да не се поддаваме на шантажа на руския президент Владимир Путин, заяви френският държавен глава Еманюел Макрон, цитиран от Франс прес.

“Днес има ескалация, предприета от Русия, в няколко отношения: частичната мобилизация и тези войнствени изказвания, тази заплаха, която има за цел да сплаши или да напомни, че Русия е сила, притежаваща ядрени оръжия”, заявява той в интервю за телевизия Бе Еф Ем.

“Ние искаме да постигнем резултата, към който се стремим от самото начало – Украйна да може да се противопостави, да възстанови суверенитета си, както и Украйна и Русия да се върнат на масата за преговори”, добави френският държавен глава.

Френският президент заяви, че неговата страна е “разумна ядрена сила” и отказа да разглежда хипотетични варианти, свързани със заплахата от страна на руския му колега Владимир Путин.

“В този контекст е наш дълг да не се огъваме, с други думи да помагаме на украинците така, както го правим, да защитават територията си, но никога да могат да нападнат Русия. Ние не сме във война с Русия”, подчерта Макрон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели