Еди Рама отговори на МВнР на България: Намерете си преводач

Време за прочитане:57 Секунди


Албанският премиер Еди Рама реагира в Twitter с отговор на Министерството на външните работи на България, което окачестви като “непредизвикани” негови изявления и коментари, направени на Стратегически форум в Блед, Словения.

Той препоръча на Външно министерство да си намери преводач, след като от МВнР разкритикуваха изказването му на форума в Блед на 29-30 август.

„Може би някой трябва да помогне на нашите приятели от българското външно министерство с гладък превод на изявлението ми в Блед за това как България блокира започването на преговори за членство на Албания и Северна Македония, когато всички останали най-накрая се съгласиха след 8 години! Просто повторих същите неща, които казах през юни”, отбелязва Рама.

По време на участието си в 17-то издание на Стратегическия форум Блед, Словения, в коментар за последиците от войната в Украйна, Еди Рама призова ЕС да не изоставя балканските страни по време на криза, както е направил с ваксините по време на пандемията от КОВИД-19, когато е забравил напълно района.

По думите на Рама, цитирани от албанските медии, ако тогава не е била помощта на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, е щяло да има още загубени животи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
9
Сподели