Един човек загина при огромен пожар в търговски център в Москва

Време за прочитане:1 Минути, 0 Секунди

Пожарникарите в Русия се борят с огромен пожар в един от най-големите търговски центрове в страната, при който загина един човек.

“Най-малко една жертва взе пожарът, избухнал миналата нощ в мола в предградието на Москва Химки”, съобщи руското министерство за извънредните ситуации, цитирано от Ройтерс.

Загиналият е бил охранител. Той е бил затрупан от отломки след избухването на пожара и последвалоите взрив и срутване на конструкцията.

Огнената стихия е възникнала в хипермаркет “ОБИ” в търговския център “Мега Химки”. Според последни данни пожарът, който обхвана 18 000 квадратни метра, е локализиран върху 7000 кв. метра. В гасенето на пламъците са ангажирани повече от 70 души и 20 единици техника. Предвидено е да се привлече и авиация.

Предполага се, че по време на пожара са се взривили газови бутилки.

Основна версия за пожара е късо съединение, причинено от нарушения на безопасността по време на ремонтни дейности на сградата. Спасителните служби съобщиха, че причината вероятно са нарушения при заваръчни работи в пристройка към сградата.

 „Разглежда се и версията за умишлени действия, като палеж“, съобщиха от разследващите органи.

“Версията за палеж в момента, така да се каже, е най-малко вероятна”, каза обаче пред журналисти прокурорът на Московска област Сергей Забатурин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
6
Сподели