Дрон се взриви близо до  Москва

Време за прочитане:1 Минути, 13 Секунди

Губернаторът на област Калуга Владислав Шапша каза, че дрон се е взривил близо до областния център рано сутринта в понеделникКалужка област граничи с Москва, уточнява Руската служба на Би Би Си.

“Тази нощ жителите на покрайнините на Калуга чуха взрив. Установено е, че в пет часа сутринта в гора близо до града дрон е избухнал във въздуха на височина 50 метра”, написа губернаторът в своя канал в “Телеграм, без да уточнява “.

По думите му няма жертви и щети по инфраструктурата. На място работят представители на органите на реда, без да разкрива повече подробности.

През януари стана известно, че в Москва са монтирани допълнителни системи за противовъздушна отбрана, включително в сградата на руското министерство на отбраната. Провоенни канали в “Телеграм” изложиха версията, че това е подготовка за отразяване на атаки с дронове. В медиите се чу и версия, че публикуването на подобни снимки трябва да има психологически ефект и да вдъхне на гражданите усещане за външна заплаха.

Това не е първият инцидент с дрон в региона, за който руските власти съобщават. През октомври дрон се разби на територията на военното летище Шайковка, друг дрон беше свален в южната част на региона, напомня РБК.

Припомняме, че на 5 и 26 декември 2022 г. бяха нанесени удари по летището в Енгелс, където бяха разположени стратегически бомбардировачи с голям обсег.

Преди време, Русия заяви, че украински дронове са прелетели на нейна територия и са причинили щети на гражданската инфраструктура, твърдение, което Киев отрича.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели