Доживяхме! Спортът става приоритет на държавата под ръководството на министър Радостин Василев

Време за прочитане:2 Минути, 43 Секунди

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев подписа заповед за финансиране на изграждането и реконструкцията на пет спортни обекта на обща стойност над 1 000 000 лв.

Реализирането на проектите е в унисон с желанието на министъра на младежта и спорта Радостин Василев за модернизиране на спортната инфраструктура в цялата страната. Финансирането се извършва по реда на Наредба № 4 за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост.


200 536,80 лв. са отпуснати на Община Сандански за пълната подмяна на тревната настилка на Градския стадион, който се използва интензивно от местния Футболен клуб “Вихрен” за тренировки, контролни и официални мачове. Зам.-министърът на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов и кметът на Сандански Атанас Стоянов коментираха необходимостта от извършване на рехабилитация на терена, защото той е амортизиран от дълго време и настилката е компрометирана с израснали плевели. Тревното покритие ще бъде подменено изцяло, като за целта ще бъдат използвани съвременни технологии.

зам-Министър Владимир Харизанов и Атанас Стоянов- кмет на гр.Сандански


ММС финансира с 378 704,42 лв. изграждането на тренировъчно игрище за футбол в Гоце Делчев. Проектът предвижда теренът да бъде с размери 60/40 м., като е заложена възможността площадката да се разделя на три по-малки футболни полета с размери 20/40 м. В течение на строителните дейности ще бъдат монтирани 8 стълба за осветление, ограда с метална мрежа и отводнителна система. Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов заяви, че въпреки многократните опити това е първият одобрен проект на Общината от ММС и неговото реализиране ще даде възможност на подрастващите футболисти да водят подготовка при много по-добри условия.

зам-Министър Владимир Харизанов и Владимир Москов- кмет на гр. Гоце Делчев


418 288,54 лв. са отпуснати за модернизацията на зала за скокове на батут в ж. к. “Локомотив”, Русе.
Проектът на СКСБ “Имидж” ще бъде реализиран на три етапа. Първият предвижда ремонт на абонатната станция, вътрешната отоплителна инсталация, вентилация и климатизация, както и ремонт на водосточните тръби. Във втория етап ще бъде направена цялостна реконструкция на покрива, подмяна на дограмата и полагане на топлоизолация. В третия етап ще бъде извършен вътрешен ремонт на залата.

зам-Министър Харизанов, Стоян Димитров – президент на федерацията по батут, Стоян Димитров – Председател на УС на “Българска федерация скокове батут


ММС отпуска 49 854,24 лв. за изграждането на площадка за стрийт фитнес на открито в с. Чернево, община Суворово. Нейната площ ще бъде 120 кв. м., като ще бъдат разположени многофункционален тренажор, кардио тренажор, лостове и други съоръжения. Целта е да бъдат създадени условия и достъпна среда за масов спорт. Площадката ще бъде със свободен достъп за всички жители.

зам-Министър Владимир Харизанов и Данаил Йорданов – кмет на община Суворово, село Чернево

По реда на Наредба № 4 е финансиран проект за ремонт на помещение и обособяването му като зала за тенис на маса в столичния район Нови Искър. Проектът предвижда цялостно реновиране на етаж от съществуваща сграда, на санитарните помещения, отоплителната инсталация и осветлението. Стойността на инвестицията е 38 228,40 лв.
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев се ангажира обновяването на спортни обекти да продължи с още по-високи темпове, защото спортът вече ще бъде национална политика с висок приоритет. Като доказателство за това той посочи, че ММС и в момента обработва още над 30 проекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
37
Сподели