Дмитрий Гудков: Това ще избави Европа от Путин

Време за прочитане:1 Минути, 33 Секунди

Няма никаква широка народна подкрепа – просто е опасно да се обявяваш против, след като могат да те затворят за думата “война”.

“Путин изгради система, в която цари безпорядък и се краде навсякъде”, казва Дмитрий Гудков. Пред ДВ той обяснява каква е опасността от пълна изолация на Русия и каква е реалната подкрепа за войната в Украйна.

Дмитрий Гудков, който руски опозиционен политик и бивш депутат от Държавната дума, бе принуден да напусне Русия през юни миналата година, под заплахата от арест. Ето какво казва той пред ДВ за сегашната ситуация в родината си:

ДВ: Г-н Гудков, в момента сте в Германия, където контактувате с много европейски политици. За какво говорите с тях?

Гудков: В момента създаваме организация в Брюксел, която да работи с ръководството на ЕС, с депутати, политици и дипломати под мотото “Как виждаме Русия след Путин”. Трябва да се работи със западните политици, тъй като някои от санкциите спрямо Русия са ефективни, но други са контрапродуктивни и дори помагат на Владимир Путин. Редица решения бяха взети твърде емоционално, докато путиновият режим можеше да бъде ударен много по-ефективно.

Европейците трябва да разберат, че ако затворят Русия и я оградят с висока бодлива ограда, в бъдеще ще се натъкнат на още повече проблеми. Защото там ще се възцари бедност, а сривът на страната може да бъде и кървав.

Още повече, че ядреното оръжие ще остане и не е известно накъде в такъв случай ще се насочат ракетите. Това ще е проблем не само за Украйна, а за всички. Това е, което трябва да се обяснява днес.

Само военно поражение може да ни избави от Путин – военно поражение на неговия режим. Това зависи на първо място от Украйна. Украинците се съпротивляват смело, но без оръжие и финансова поддръжка всичко това може да продължи години и не е ясно как ще завърши. С други думи: от Запада зависи много.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели