Джо Байдън бил ,,годен за служба” в Белия дом

Време за прочитане:1 Минути, 16 Секунди

Президентът Джо Байдън е “годен за служба”, каза неговият лекар след обстоен годишен медицински преглед. Прегледът установи някои сравнително незначителни проблеми, но обобщи, че няма сериозни физически и неврологични проблеми.

“Президентът Байдън остава здрав, енергичен, 80-годишен мъж, който е годен да изпълнява успешно задълженията на президентството, включително като ръководител на изпълнителната власт, държавен глава и главнокомандващ”, каза лекарят Кевин О’ Конър в писмо, разпространено от Белия дом.

Физическият преглед в Националния военен медицински център Уолтър Рийд е довел до отстраняване на малка лезия от гърдите на Байдън за биопсия, резултатите от която все още се чакат.

Другите прегледи на главата, ушите, очите, носа и гърлото на президента бяха нормални. “Изключително подробен” неврологичен преглед не откри знаци, които да съответстват на инсулт, множествена склероза или болест на Паркинсон.

Байдън все още има “скована походка”, се казва вмедициниския доклад. Препоръчана му е среща с ортопеди, за да му помогнат с краката. Той продължава да тренира пет дни в седмицата и рецептата му за контактни лещи е актуализирана.

Докладът на д-р Кевин О’Конър вероятно е последната здравна актуализация, преди Байдън да обяви намеренията си за преизбиране през следващите месеци.

О’Конър каза, че най-забележителното здравословно събитие за Байдън през изминалата година е бил битката му с COVID-19 през лятото. О’Конър твърди, че нивата на кислород в кръвта на Байдън не са паднали под 97% и че жизнените му показатели са останали нормални по време на изпитанието.

Според здравния доклад Байдън не е имал никакви остатъчни симптоми, считани за дълъг COVID-19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели