Детски лекар е арестуван след положителeн тест за кокаин

Време за прочитане:59 Секунди

Детски лекар е бил задържан след положителна проба за кокаин на пътя, съобщава.  Той се е прибирал по магистрала “Струма” към София, когато е бил спрян и е тестван.

Всеки трети спрян за проверка водач е с наркотик, заявява инспекторът от Пътна полиция Радослав Кръстев. Само за 10 дни в столицата са установени 30 шофьори, седнали зад волана след употребата на дрога. Други 20 са отказали да направят тест.

„Масово употребата е на канабис и амфетамини. Също и бензодиазепини, които са при водачи, които са на лечение на психози, нервни разстройства“, казва Кръстев и добавя: „При наркотиците не са толкова видими признаците, колкото при алкохола. Самите водачи, употребили наркотици, са с приповдигнато настроение, когато употребяват кокаин, амфетамин, или така наречените повдигащи наркотици“, отбеляза Радослав Кръстев.

Точни данни за употребяващите и зависимите няма, но данните на Пътна полиция са достатъчно показателни и много тревожни, твърди психологът Виктория Казакова от Превантивния център по наркомании. Според нея при хората с проблеми с дрогата е нужна психиатрична експертиза и задължително лечение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели