Десетки бяха блокирани под Ламанша с часове (Видео)

Време за прочитане:1 Минути, 9 Секунди

Десетки пътници заседнаха с часове под Ламанша. Причината бе повреда на влака, който свързва френския град Кале с британския Фолкстоун. С дължина близо 38 км, Евротунелът е съоръжението с най-дълга подводна част в света. 

Появиха се кадри, на които се вижда как пътниците на Eurotunnel Le Shuttle са евакуирани и вървят по аварийния сервизен тунел между Обединеното кралство и Франция.

“Аварийният тунел беше ужасяващ”, каза 37-годишната Сара Фелоуз от Бирмингам след инцидента във вторник вечерта.

“Беше като в апокалиптичен филм. Просто вървите в бездната, без да знаете какво се случва. Всички трябваше да останем под морето на голяма опашка. Имаше жена, която плачеше в тунела и друга, която получаваше пристъпи на паника и която пътуваше сама”.

Друг пътник, който не желае да бъде назован, разказва: “Няколко души се изплашиха от това, че се намират в сервизен тунел, това е малко странно място… Бяхме блокирани там поне пет часа”.

Първоначално от Le Shuttle заявиха в Twitter, че влакът е аварирал, но по-късно уточниха пред Би Би Си, че са били активирани алармите.

В крайна сметка те бяха прехвърлени на друг влак и отведени до терминала Фолкстоун в Кент.

Всички, които са се намирали във влака, са били прехвърлени в 19:22 ч. по Гринуич “в съответствие с процедурите за безопасност и като мярка за осигуряване на комфорт”, заявиха от Le Shuttle.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
9
Сподели