Две от ранените деца при катастрофата на “Тракия” са приети по спешност в „Пирогов“

Време за прочитане:1 Минути, 22 Секунди

След тежкия инцидент със сръбски автобус с деца на магистрала „Тракия“ в неделя вечер, в Университетската болница в Стара Загора бяха настанени 14 души. От тях двама са възрастни, 12 са деца. Като цяло състоянието на децата е стабилно и на този етап няма никой с опасност за живота, но все пак ситуацията е динамична, това съобщи служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

Състоянието на четири деца и един възрастен, на който е ампутиран крайникът, е сериозно. Тази сутрин се наложи две от децата да бъдат транспортирани в „Пирогов”. Едното е на 11 години и е със счупен таз и бедро. То ще бъде в реанимация. Там ще бъде и дете на 10 години, което се е влошило и е вдигнало температура. То е със счупен горен крайник и със съмнение за черепно-мозъчна травма. За състоянието му ще се грижи зам.-директорът на „Пирогов” проф. Николай Габровски. И на двете деца предстоят спешни оперативни дейности.

Останалите деца, които са добре, бяха настанени в хотел. Близките им от Белград, започнаха да идват в Стара Загора, за да ги приберат. Създава се организация линейки да откарат до границата децата и и възрастните, които са добре, откъдето ще бъдат поети от сръбските власти. Психолог вече разговаря с тези, които са настанени в хотел, а клиничен психолог на болницата обръща внимание на настанените в лечебното заведение. 

На този етап от МВР и Прокуратурата не се ангажират с категорична версия, а Националното следствие пое разследването. Назначени са автотехнически и съдебномедицински експертизи.

Районният прокурор на Стара Загора Надежда Белчева обясни, че първоначалната и основна версия, върху която се работи, е отклоняване на вниманието на водача.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
7
Сподели