“Гюров е жертва на собствените си партийци” – Балабанов

Време за прочитане:1 Минути, 4 Секунди

Логиката показва, че в ситуацията на редица кризи предсрочни избори не са изход. Това не е държавническо поведение. Затова максимално се стремим всички коалиционни партньори да се уповаваме на коалиционното споразумение, което играе ролята на фундамент. Докато то се спазва – се надявам, въпреки различията и публичното говорене, да има консенсус и стабилност в държавата.

Това коментира в „Здравей, България” депутатът от „Има такъв народ” Станислав Балабанов.

„Едни предсрочни избори ще задълбочат още повече кризите. Но в последно време наистина има казуси и проблеми, които изострят отношенията в коалицията”, подчерта още той
 

„Логиката е коалиционните партньори в един парламент да се изправим срещу модела, който българските граждани очакват да променим – този на ГЕРБ и ДПС, старото статукво”, допълни Балабанов.

Депутатът уточни, че темата за БНБ не е била залегнала в коалиционното споразумение. „Всеки имаше право да издига собствен кандидат. Да изключим всякакви лъжи и спекулации – предварителна договорка за обща кандидатура не е имало. Затова ние бяхме толкова предвидими отначало по отношение на нашата позиция”, коментира Балабанов.

Той посочи, че съжалява Андрей Гюров, защото „не е лош човек”, но се е превърнал в жертва на собствените си партийци. „Беше издигнат в последния момент. След това беше свален. Не знам на каква цена е готов да унижава качествата си, но се получи така”, смята депутатът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
19
Сподели