Губернаторът на Ню Йорк обяви извънредно положение

Време за прочитане:1 Минути, 0 Секунди

В петък губернаторът на Ню Йорк Кати Хокъл обяви извънредно положение в целия щат заради епидемия от маймунска едра шарка.

“След като прегледах последните данни за огнището на маймунска едра шарка в щата Ню Йорк, обявявам извънредно положение, за да укрепим усилията си за справяне с това огнище”, се казва в изявление на губернатора, цитирано на уебсайта на щатската администрация.

Тя отбеляза, че в щата Ню Йорк е регистриран един от всеки четири случая на заразяване с маймунска едра шарка в САЩ.

“Аз и екипът ми работим денонощно, за да осигурим повече ваксини, да разширим тестовете и отговорно да информираме общността как да се предпази по време на епидемия”, добави Хокъл.

По данни на американския Федерален център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) към 29 юли в щата Ню Йорк е имало 1345 случая на маймунска едра шарка. Във втория най-засегнат щат, Калифорния, понастоящем има 799 случая на заболяването.

Досега в света са потвърдени над 22 000 случая на маймунска едра шарка в 79 страни. Повече от 70% от тях са открити в Европа. На 23 юли Световната здравна организация обяви епидемията от маймунска едра шарка за извънредна ситуация в областта на общественото здраве от международна важност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
3
Сподели