Окончателно: Георги Семерджиев остава за постоянно в ареста

Време за прочитане:1 Минути, 41 Секунди

Георги Семерджиев остава в ареста, съобщават от прокуратурата. Днес Софийският апелативен съд остави без уважение жалбата на защитата на подсъдимия.

Понастоящем е събран голям обем доказателствен материал, който обосновава предположението, че Семерджиев е извършил престъпленията, за които е привлечен в качеството на обвиняем – причиняване на смърт на две лица при управление на МПС без необходимата правоспособност, напускане на местопроизшествието и деянието представлява особено тежък случай; съзнателно използване на неистински официален документ; управление на МПС след употреба на наркотични вещества; незаконно държане на наркотично вещество – метамфетамин, и използване на табела с регистрационен номер, издадена за друго моторно превозно средство.

В днешно заседание съдът прие доводите на прокурора в Софийска апелативна прокуратура за наличие на обосновано предположение за авторството на всички деяния, за които обвиняемият Г.С. е привлечен към наказателна отговорност.

Спрямо обвиняемият е взета мярка за неотклонение “задържане под стража”, поради опасността той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Припомняме, в нощта на 5 юли, шофирайки с висока скорост, Георги Семерджиев помете две млади жени на тротоар на едно от централните кръстовища на София. След катастрофата избяга от местопроизшестието и се укрива до ранния следобед. На следващия ден той бе задържан.

По думите на зам-директора на НСлС Ясен Тодоров, Семерджиев е бил неадекватен в момента на задържането си, като е отказал да даде проба за алкохол и наркотици.

В автомобила му бяха открити полицейски буркан и полицейска палка. В медиите се появи информация, че служителка от 1 РПУ е помогнала на Семерджиев да се укрие след тежката катастрофа. Прокуратурата започна разследване срещу служители на МВР за покровителство над задържания. В резултат на проверките СДВР отстрани от длъжност Симона Радева, сочена за помагач на Семерджиев.

Георги Семерджиев има над 50 провинения на пътя. В нощта на инцидента той е шофирал без валидна шофьорска книжка.

Прокуратурата повдигна 3 обвинения на задържания – за управление на МПС под влиянието на наркотици, за причинена катастрофа със загинали и за използване на фалшива шофьорска книжка. През 2010 г. Семерджиев е задържан и за участие в черно тото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели