В ход е подготовка за отстраняването на Путин от власт

Време за прочитане:1 Минути, 49 Секунди

Русия се вкара в задънена улица, но все още може да излезе от войната и да не се разпадне. За целта ще е необходимо по-специално да бъде свален от власт руският диктатор Владимир Путин. Подготовка за свалянето на Путин от власт вече е в ход, заяви шефът на Главното разузнавателно управление на Украйна Кирил Буданов в интервю пред телевизия ТСН.

“Русия не може да спре точно сега, защото това само ще ускори нейното разделяне и унищожение. Русия се е вкарала в задънена улица, наистина е възможно да се излезе от нея. Но това автоматично означава смяна на властта“, казва Буданов.

Според него има няколко кандидати, които се борят за ролята на наследник на Путин – някои публично, други не. Но според Буданов смяната на властта ще бъде от полза за Украйна само ако новата Русия е готова да се промени и да направи изводи от това, което е сторила.

Освен това ръководителят на украинското военно разузнаване смята, че руският президент има поне трима двойници. “Аз лично не съм “путинолог”. За мен той със сигурност има трима двойници, които аз лично мога да видя веднага. Колко са в действителност – просто трябва да се потърси информация”, каза ръководителят на украинското ГУР.

Той прогнозира и края на войната.

“Скоро ще приключи. През зимата – войната ще утихне в по-голяма степен. А след това – след зимата – ще започне краят на този конфликт, щом Украйна достигне границите си от 1991 г.”, казва Буданов. Според него в близко бъдеще Русия няма да нанесе ядрен удар по Украйна.

Ден преди това той каза, че Украйна ще се върне в окупирания Крим и това ще стане с оръжие, съвсем скоро.

Според американския Институт за изследване на войната защитата на Луганска област не е приоритет за руското ръководство, което смята, че запазването на позициите в Запорожка и Херсонска област е стратегически по-важно.

Въпреки провала на Харковско-Изюмския фронт и падането на Лиман, руснаците продължават да укрепват позициите си в южната част на страната. “Това подсказва, че Путин е много по-загрижен за запазването на стратегическите територии в Херсонска и Запорожка област, отколкото за Луганска област”, пише Институтът.

Експертите смятат, че това е решение лично на руския президент, а не на военното командване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
4
Сподели