В двореца треперят: Принц Хари с отровно отмъщение за Чарлз III и Камила

Време за прочитане:2 Минути, 20 Секунди

В интервюто за Опра Уинфри, миналата година, 37-годишният херцог на Съсекс разкри за разрива си с баща си, като каза, че се чувства “наистина разочарован” от него. “Той знае какво е болката. Разбира се, че винаги ще го обичам, но се случиха неща, които нараняват, и един от приоритетите ми е да се опитам да се справя с тях”, казва още той.

Хора от обкръжението на крал Чарлз III са силно притеснени от предстоящата книга на Принц Хари поради опасения, че в нея ще има неприятни коментари за Камила, пише “Daily Mirror”.

Принц Хари написа мемоари, които трябва да бъдат публикувани по-късно тази година и ще бъдат “разказ от първа ръка за моя живот, който е точен и напълно правдив”, информира той. 

Бившият водещ на Good Morning Britain Пиърс Морган обаче твърди, че помощниците на крал Чарлз III “изпитват ужас” от излизането на книгата.

Пишейки за New York Times, Пиърс казва: “Един от приближените на Чарлз ми каза преди няколко месеца, че дворецът изпитва абсолютен страх от книгата, опасявайки се, че тя ще бъде пълна с нови отровни обвинения и ще бъде насочена срещу Камила като някакъв вид отмъщение за ролята й в разпадането на брака на родителите на Хари.”

“Този разговор, разбира се, беше преди смъртта на кралицата и когато Чарлз беше просто принц на Уелс”, добави Пиърс, цитиран от Daily Mirror.

Журналистът изтъкна, че след смъртта на кралицата миналата седмица излизането на книгата сега ще бъде “опустошително” за крал Чарлз III.

Той добави: “Но сега той е крал, а Камила е негова кралица-консорт и следователно всяка подобна атака, идваща от собствения син на новия монарх, ще бъде опустошителна.”

Междувременно Пиърс призова Хари да “скъса доходоносния си договор” с Penguin Random House и “да анулира книгата”, за да докаже, че наистина иска да се сдобри с баща си.

Други източници твърдят, че Хари е “настоявал” мемоарите му да бъдат публикувани през ноември. Говорейки за “Dan Wootton Tonight на GB News”, кралският експерт Том Бауър заяви: “Тази вечер ми казаха, че Хари настоява книгата му да бъде публикувана през ноември – това е удивително. Очевидно издателите не са много сигурни, но Хари смята, че ако не я публикуват, нарушават договора”

След интервюто с Опра Уинфри, баща и син се събраха първо за погребението на принц Филип, а после и за юбилея на кралицата. Чарлз III показа хубаво отношение към Хари и Меган в първата си кралска реч след смъртта на кралицата. Той каза, че иска да “изрази любовта си към Хари и Меган, тъй като те продължават да градят живота си в чужбина”. След това Хари върна услугата, като спомена баща си, в прощалните думи към баба си, покойната кралица. В изявление, споделено на уебсайта на двойката “Archewell”, Хари написа: “Сега отдаваме почит на баща ми в новата му роля на крал Чарлз III”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели