Вучич: Сърбия не е била в толкова трудна ситуация

Време за прочитане:2 Минути, 6 Секунди

Президентът на Сърбия Александър Вучич оцени, че през последните 24 години Сърбия не е била в толкова трудна ситуация в каквато е днес, съобщава вестник “Политика”, цитиран от БТА.

Вучич каза, че “в бъдеще ще се изправим пред трудни избори и много проблеми, и че живеем във време, в което дейността на Агенцията за сигурност и информация (БИА) е особено важна, главно по отношение на външния фактор”.

Говорейки на церемония в Агенцията за сигурност и информация, където бяха отбелязани 123 години от създаването на Отдела за поверителни полицейски въпроси и 20 години от създаването на Агенцията, каквато е днес, Александър Вучич каза, че “Белград е като Казабланка през последните седмици: когато имаме гости от Русия, откриваме тези от западните служби, които ги следят отблизо, а когато имаме гости от Запада, откриваме други, които ги следят отблизо”.

„Това показва колко се интересуват те не само един от друг, но и от това късче от нашата страна, което бихме искали да запазим за себе си и нашето поколение. Този път, не по наша вина, сме въвлечени в омагьосан кръг, от който няма изход“, каза Вучич.

„Ако смятате, че е достатъчно Сърбия да каже, че утре ще въведе санкции срещу Русия – не. Ще ни потупат по рамото пет дни, шест дни. Днес им е от полза да ни удрят с тояга и чук по всички форуми, защото не могат да направят това на по-силните, а на малка Сърбия. Така че те ще направят с нас всичко онова, в което обвиняват Русия, че е направила на другите. Това няма да е достатъчно, повярвайте ми. В края на краищата след всичко ще кажат: „Или си за бъдещето, или искаш да си от правилната страна на историята“… И тази правилна страна на историята няма много общо с аргументите, а това, че си на тяхна страна. Ако не си на тяхна страна, значи не си на правилната страна на историята“, каза Вучич, разяснявайки какво означава „правилната страна на историята“ от гледна точка на Запада.

„Истинската страна на историята ви казва да се откажете от Косово и Метохия, защото само така ще получите малък подарък, въпреки че няма да ви кажем точно какъв ще бъде той, но ще бъде малък. Ако само си помислите да отхвърлите самопрекратяването, тогава сте в беда. Днес никой не ме заплашва като Александър Вучич заради позицията президент на Сърбия – те открито заплашват цялата ни страна и нейното оцеляване“, каза Вучич.

“През последните 23 години не сме били в толкова тежка ситуация, а не сме направили на никого нищо”, заключи Вучич.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели