Вучич:  Ситуацията в региона е много сериозна и се усложнява

Време за прочитане:1 Минути, 29 Секунди

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че ситуацията в региона е много сериозна и се усложнява, както и че “изборните игри в региона в следващия период ще означават допълнителни атаки срещу Сърбия”, предаде Танюг.

Вучич направи обръщение към хората относно важни политически въпроси в целия регион, като каза, че физически атаки срещу сърби и сръбски деца се случват в Косово, но също и в Босна и Херцеговина и други места в региона, и че “това означава, че трябва да намерим изход от тази ситуация и да бъдем по-умни”.

На Бъдни вечер те нападнаха сръбски деца и за мен е интересно, че никой – от ЕУЛЕКС, американците, германците, до службата на ООН в Косово, не каза, че са били нападнати две сръбски момчета, а граждани на Косово, припомни Вучич.

Той говори и за нападението над сръбски деца и техните родители в Сараево, на които им е било заявено, че “таблоидите на Вучич политизират случая” и никой не е посмял да каже, че са били нападнати само защото са сърби. Той посочи, че това е така, защото “искат Сърбия да е унизена и на колене, защото е започнала да се надига”.

Вучич добави, че “съществува матрица на лъжата и той винаги е основната цел, защото само слаба Сърбия ги устройва”. Той добави, че така е и в Черна гора и че черногорският президент Мило Джуканович и неговите съмишленици непрекъснато го обвиняват без причина.

Трябва да се опитаме да изградим и да успокоим отношенията и да се опитаме да направим тези отношения малко по-добри в региона и с бошняците, и с албанците, надявам се, че е възможно, но не съм голям оптимист,  заяви президентът на Сърбия.

Той изтъкна, че веднага след завръщането си от икономическия форум в Давос ще има среща с посредниците в диалога между Белград и Прищина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели