Вучич планира да основе нова организация

Време за прочитане:59 Секунди

Сръбския президент Александър Вучич работи паралелно както за формиране на нов политически блок, така и за ускореното създаване на организация с работно име “Моята Сърбия”, с цел ребрандиране на Сръбската прогресивна партия (СПП), за да може да действа безпрепятствено в новите условия и да осигури приемственост на властта, съобщава вестник “Данас”, цитиран от БТА.

След като президентът на Сърбия обяви прегрупиране или консолидиране на политическата сцена чрез “сръбски блок на благоприличието”, се работи активно за създаване на нова политическа организация, приемник на Сръбската прогресивна партия “при новите условия”, но в която се твърди, че “няма да има място за всички досегашни членове на ръководството на СПП”.

“Идеята е “Моята Сърбия” да акцентира върху ориентацията “нито Западът, нито Русия, а сръбските интереси” и по този начин да насърчава провеждането на “отговорна национална и гражданска политика”. Вече са започнали разговори с хората, които инициаторите искат да видят в редиците на “Моята Сърбия”. Един от козовете на тази политическа организация ще бъдат “новите некомпрометирани лица”, казва събеседникът на “Данас”.

Според него идеята е марката “СПП да бъде пусната по течението” и Вучич символично и на практика да се откаже от всичко, за което СПП беше критикувана през изминалия период.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели