Вучич: Косово е част от Сърбия

Време за прочитане:1 Минути, 1 Секунди

Възприемаме нашите граждани в Косово като сърби и смятаме Косово за част от нашата държава“, заяви сръбският президент Александър Вучич. Държавният глава даде годишна пресконференция в Белград и обяви, че Сърбия не е правила едностранен ход спрямо Косово, а страната му е изпълнявала международното право и Конституцията.

„Сърбия не направи никакъв инцидент, не направи нито един едностранен ход. Няма да се срамуваме от нашия народ и Конституцията. Ние не искаме да се противопоставяме на великите сили, ние сме малки, но както стоят нещата днес в света, цели 106 държави не признават независимостта на Косово, само 84 я признават недвусмислено“, каза Вучич.

Той добави, че девет страни са оттеглили признанието си за Косово и че “чакаме десетата”.

„Едва ли можем да им се противопоставим в Съвета на Европа. Ще се борим в ЮНЕСКО. Ще им бъде малко трудно. Вече са опитвали няколко пъти, но не се получава. Що се отнася до ООН, чакам експерти да дойдат при мен, за да ме убедят, че това е единственият възможен изход за Сърбия. Винаги ще искаме мир с албанците и спазване на всичките шест споразумения, които сме подписали. Всеки изнудва и заплашва, а ние трябва да защитим нашата независимост и нашата Сърбия“, каза той. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
6
Сподели