Вучич: Докато няма екзистенциална заплаха за Сърбия, ние няма да въвеждаме санкции на Русия

Време за прочитане:1 Минути, 2 Секунди

В интервю за ТВ Първа, президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че никога не се е клел, че няма да наложи санкции на Русия, съобщава белградската агенция Бета, предаде БТА.

“Не знам дали ще ни принудят, но издържахме осем месеца“, каза Вучич пред ТВ първа като посочи, че някои са твърдели, че ще ги въведе веднага след изборите.

“Докато няма екзистенциална заплаха за Сърбия, ние няма (да въвеждаме санкции), ще следваме политика на независимост и политика, която установихме с решенията на Съвета за национална сигурност.

Ако Сърбия бъде екзистенциално застрашена, ще се обърна към гражданите и ще кажа, че трябва да го направим заради това и това. Но този момент не е настъпил”, каза сръбският президент.

На въпрос дали Русия ще прояви разбиране, ако Сърбия й наложи санкции, той отговори отрицателно и добави, че “никой не ни разбира”.

По думите му “от Запада казват: „Кои сте вие, ​​малки сърби, искате да водите своя политика, а сте и на европейския път!“, докато “Русия смята, че Сърбия винаги трябва да бъде с нея“.

“Не е честно някой от Русия да е ядосан на Сърбия, ние сме единствената страна, която осем месеца не се е присъединила към нито една декларация срещу Русия, отнасяща се за санкции“, каза Вучич.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
2
Сподели