Вучевич: Сърбия ще увеличи почти три пъти броя на спецбойците си през 2023 г.

Време за прочитане:1 Минути, 22 Секунди

Сръбският вицепремиер и министър на отбраната Милош Вучевич заяви, че броят на военнослужещите в специалните части на сръбските въоръжени сили ще бъде увеличен от 1500 до 5000 през 2023 г., предадоха местни медии.

“Искам да информирам сръбската общественост, а и не само сръбската, че снощи началникът на Генералния щаб на сръбските въоръжени сили генерал Милан Мойсилович и аз получихме инструкции от президента Александър Вучич (като върховен главнокомандващ на сръбските въоръжени сили) да увеличим броя на военнослужещите в състава на специалните части на сръбските въоръжени сили до края на 2023 г. от 1500 до 5000”, съобщи днес Вучевич.

По-рано министърът заяви, че членовете на сръбските въоръжени сили са готови на всичко, за да защитят интересите на страната. Той обеща, че политическото ръководство в Белград ще направи всичко възможно, за да запази мира и стабилността, а сръбската армия “е най-силното и убедително възпиращо средство за всички, които нямат добри намерения и цели по отношение на страната ни”.

Според министъра на отбраната, ако се наложи сръбската армия “е готова да защити страната и всички нейни граждани”.

„Тези 5000 специално обучени войници от сръбската армия ще бъдат най-силният юмрук, който ще разбие на парчета лошите желания и цели на тези, които не харесват нашата страна и които искат да навредят на нашия народ и нашите граждани. Както сръбските въоръжени сили, така и Министерството на отбраната ще изпълнят задачата, дадена ни от президента на републиката, и до края на 2023 г. ще имаме многократно по-добре платени членове на тези специални части, още по-добре оборудвани, още по-добре обучени , за да бъдат винаги на висотата на задачата да защитават сръбската родина”, написа Вуцевич в Instagram.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели