Военни с техника и дронове пазят българо-турската граница

Време за прочитане:1 Минути, 2 Секунди

Министерството на отбраната увеличава помощта, която Българската армия оказва на МВР по охрана на държавната граница във връзка с увеличения миграционен натиск по българо-турската граница. В охраната ще участват военнослужещи, транспортна техника и безпилотни летателни апарати.

В последователни срещи бяха договорени конкретните параметри за допълнителна помощ между Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи, с участието на Главна дирекция „Гранична полиция“.

От 27 август 2022 г. Сухопътните войски ще увеличат поетапно участието си с повече от 300 военнослужещи с необходимата транспортна техника с повишена проходимост. Военнослужещите ще продължат да провеждат съвместни патрули със служители на ГД „Гранична полиция“. В изпълнение на мисията на въоръжените сили „Принос към националната сигурност в мирно време“ от 1 ноември 2021 г. военнослужещи от състава на Сухопътните войски всекидневно оказват съдействие на органите на МВР за охрана на държавната граница. 

За наблюдението на границата с Турция от въздуха ще бъдат осигурени 12 дрона, а Министерството на отбраната ще изпрати допълнително 100 военни, които да се включат в овладяване на засиления мигрантски натиск. Започват масови проверки за установяване на свързани с каналджии служители на реда, както и проверки в центровете за временно задържане на нелегални мигранти за организиране на схеми и канали за незаконен трафик на хора през страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели