Взривеният на Кримския мост камион никога не е бил на територията на България

Време за прочитане:1 Минути, 5 Секунди

Във връзка със спекулациите и опитите името на България да бъде замесено с взрива на Кримския мост, по нареждане на министър-председателя бе извършена проверка от службите за сигурност, която безспорно е установила, че взривеният камион никога не е бил на територията на Република България, която беше посочена като отправна точка за неговия маршрут. Това съобщиха от Министерския съвет във връзка със спекулациите и опитите името на България да бъде замесено с взрива на Кримския мост.

Според твърденията на руски медии взривеният на 8 октомври 2022 г. камион е превозвал полиетиленово фолио. Проверката на българските служби установи също, че стока със сходни характеристики е въведена на територията на България от друга страна членка на ЕС в контейнер с надлежно оформени документи под режим транзит.

По време на престоя на въпросната стока в България, тя е била под митнически надзор и е напуснала страната в същия контейнер през пристанище Бургас на 17 септември 2022 г. в посока към държава, различна от Русия. От проверката става категорично ясно, че контейнерът, с който стоката е напуснала България, не е бил на взривения камион. 

Цялата информация по случая е предоставена на прокуратурата.

Правителството на Република България няма да позволи по никакъв начин името на страната ни да бъде свързвано с каквато и да е съпричастност към терористична дейност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели