Великобритания е парализирана от стачка на влаковете

Време за прочитане:1 Минути, 12 Секунди

Пътниците в цяла Великобритания са изправени пред още един ден на отменени или прекъснати железопътни услуги във Великобритания днес, тъй като машинистите на 11 железопътни компании стачкуват.

Операторите на влаковете призоваха хората да пътуват само ако е необходимо и да проверяват, преди да потеглят, без влакове или само няколко услуги, които се движат по засегнатите маршрути.

Повечето директни междуградски влакове по главните линии от Лондон до Шотландия и Уелс са отменени, като изобщо не се предлагат услуги на оператори, включително Avanti West Coast, East Midlands Railway, CrossCountry, Northern и Southeastern.

Стачките са организирани от синдиката Aslef, който представлява шофьорите, в спор за заплащането.

Отделно синдикатът RMT обяви стачки за четири 48-часови периода през декември и януари, последователно заради заплащането, сигурността на работата и условията на труд.

Някои от засегнатите 11 железопътни компании ще предоставят ограничени услуги. Очаква се влаковете на операторите, които няма да се включат в стачката, да бъдат претоварени.

Великобритания е изправена пред стачна вълна, след като медицинските сестри обявиха готовност за протест.

Недоволстват още пощенските служители и учителите. Стачките на Острова може да нарушат нормалния живот в най-натоварените седмици преди коледните празници.

Друг синдикат, който проведе стачки тази година, TSSA, наскоро спря по-нататъшни действия в Network Rail и няколко железопътни компании, за да даде възможност за “интензивни” преговори.

В отделен спор RMT ще проведе стачни действия в Avanti West Coast на 11 и 12 декември, които според компанията ще имат значително въздействие. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
14
Сподели