Василев няма да има проблем с Радев, ако си стои в конституционните правомощия

Време за прочитане:58 Секунди

Не е изключено Кирил Петков да е министър. Това стана ясно от коментара на номинирания за премиер Асен Василев за бъдещото правителство, направен по време на участие по БНТ. Предварителна настройка имал за бъдещето на досегашния премиер. Той повтори вече казаното по-рано днес, че предварително няма как да се каже съставът на кабинета, преди да е ясна програмата на кабинета.

Нямам намерение да разговарям със Слави Трифонов, уточни Василев. Все още няма подкрепа от 121 депутати, които да подкрепят правителство.

Както финансовият министър се изрази, почти не вижда как ще си говори с лидера на ИТН. Той се обяви срещу управление през шкафчета, чекмеджета и с нагласени поръчки. Правителството ще зависи от съвестта на депутатите, по мнението му.

Василев си дава шест месеца за важните задачи. От кабинета Петков научил, че е важно да се разпишат ясни срокове.

Държавата няма да фалира, успокои той. Фискално страната стои много стабилно, каза номинираният за премиер. Цените на електроенергията са овладени, коментира Василев. Той не отговори дали президентът е враг или опонент, нямало да има проблем, ако всички си стояли в конституционните задължения.

ПП за 6 месеца са вдигнали пенсиите, колкото за 12 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели