Вандалска атака! Подпалиха българския център “Иван Михайлов” в Битоля

Време за прочитане:1 Минути, 2 Секунди

Културният център “Иван Михайлов” в град Битоля, в РС Македония, е подпален рано тази сутрин. От центъра очакват институциите в най-кратки срокове да  да разкрият извършителите на вандалския акт. Центърът беше официално открит преди два месеца.

Министерството на външните работи на Република Северна Македония остро осъжда акта на умишлен палеж, посочват от ведомството. 

“Тази вандалска атака е поредното доказателство, че има много участници, които са против напредъка в отношенията между Северна Македония и България и нашето общо европейско бъдеще”, се казва в позицията им.

“Във връзка с инцидент, свързан с подпалване на входната врата на Културния център “Иван Михайлов” в град Битоля, Република Северна  Македония, днес министърът на външните работи Теодора Генчовска ще посети мястото на инцидента и ще проведе разговор с представителите на сдружението”, информират от МВнР.

На 4 и 5 юни министър Генчовска ще бъде на работно посещение в Република Северна Македония по покана на своя колега Буяр Османи. Посещението е с цел продължаване на диалога между министерствата на двете страни относно отворените двустранни въпроси, свързани с изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество. Във фокуса на разговорите ще бъдат и въпросите, свързани с евроинтеграцията на Република Северна Македония, се казва още в съобщението на външното ни министерство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели