Българският кораб в Мариупол е превзет, но Петков мълчи ?

Време за прочитане:1 Минути, 1 Секунди

След като, десетки международни медии потвърждават за кораби превзети от националистите ” Азов”, се смята, че един от превзетите кораби е българският – “Царевна”, военният министър на България мълчи, както и премиера Петков.

Russia Today съобщава следното :

“Националисти” държат екипажите си за заложници в Мариупол, съобщи Донецката народна република.

Донецката народна република (ДНР) съобщи в неделя, че украински бойци са заловили два чуждестранни кораба в пристанището на Азовско море Мариупол и държат екипажите си за заложници.

Силите на ДНР, подкрепени от Русия, се бият с украинците за контрол над пристанището от края на февруари. Мариупол е част от Донецка област и е контролиран от украинските сили от 2014 г. Според военния говорител на ДНР Едуард Басурин, „група отстъпващи украински националисти“ от батальон „Азов“ се е качила на два чуждестранни кораба „Лейди Августа“ и „Царевна“.

Басурин каза, че бойците стрелят с минохвъргачки, гранатомети и стрелково оръжие от корабите, докато „държат екипажите за заложници“. Той добави, че силите на ДНР и руските войски се опитват да спасят хванатите в капан моряци и че не е ясно дали има жертви сред екипажите. Според уебсайта за проследяване vesselfinder.com, Lady Augusta е товарен кораб под флаг на Ямайка, а “Царевна” е кораб за насипни товари под малтийски флаг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
24
Сподели