България ще ремонтира украинска военна техника, реши Народното събрание.

Време за прочитане:55 Секунди

Парламентът дава мандат на правителството да предприеме мерки за оказване на помощ на Украйна – хуманитарна, финансова и военно-техническа, обяви председателят на Народното събрание Никола Минчев, като изброи включените в решението видове подкрепа:

“Продължаване на подкрепата за членство на Украйна в Европейския съюз, помощ за украинските граждани, бягащи от войната. Осигуряване на възможност за изнасяне на украинското зърно във Варна, засилването на енергийно сътрудничество, в частност доставки на електроенергия от Украйна и природен газ, ремонтна дейност на украинска военна техника във военните предприятия на Република България и продължаване на доставките на хуманитарна помощ, в частност лекарства, дрехи и хранителни стоки”, заяви Минчев.

Предложеното от “Продължаваме промяната” решение беше прието с гласовете на депутатите и от четирите формации от управляващата коалиция, както и от ГЕРБ и ДПС.

“Против” се обявиха само депутатите от партия “Възраждане”. 

Протести и контрапротести пред НС

Същевременно пред Народното събрание се събраха  протестиращи срещу решение за военна помощ за Украйна. За минути те успяха да блокират движението по бул. Цар Освободител.На Северния вход на парламента се събират привърженици на движение Боец, които подкрепят решението за отпускане на военна помощ.

One thought on “България ще ремонтира украинска военна техника, реши Народното събрание.

  1. тоя ”ремонт” е поредното мошеничество от страна на правителството ,става въпрос за подаряване на цялата ни военно моторизирана техника в това число танкове,гаубици,бтр,мтлб и ракетните установки сс под формата че уж са ремонтирани…елементарно и подло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели