България вече има един много добър и работещ План за възстановяване и устойчивост

Време за прочитане:50 Секунди

Урсула фон дер Лайен ще ни предаде финализиран утре. Това заяви премиерът Кирил Петков в началото на редовното правителствено заседание.

 Планът за възстановяване и устойчивост гарантира енергийната сигурност на България като запазва пълния капацитет на Маришкия басейн и едновременно с това е изцяло съобразен със зеления преход, категоричен бе министър-председателят.

 Изключително важен е подходът за постигане на целта – „Справедлива България“. В ПВУ върховенството на закона е поставено на пиедестал и е голям приоритет. Най-накрая имаме механизъм, който засилва контрола върху главния прокурор.

Предвидени са още реформи в антикорупционната комисия и в процеса на извършване на обществените поръчки, който беше огромен проблем в предишните управления на България.

 „Правителството и службите работят ежечасно за безопасното извеждане на българските моряци, блокирани на пристанище Мариупол“, съобщи още премиерът Петков.

Хората на кораба са в добро състояние – имат храна и вода за още 10 дни. Министър-председателят увери, че при осигуряване на зелен коридор българските власти имат готовност да съдействат за безопасното връщане на моряците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели