Британската кралица Елизабет Втора е под лекарско наблюдение в двореца “Балморал”

Време за прочитане:1 Минути, 28 Секунди

Британската кралица Елизабет Втора е поставена под лекарско наблюдение, след като медици изразили сериозни притеснения за здравословното ѝ състояние, съобщава Би Би Си, позовавайки се на съобщение от Бъкингамския дворец. 

Кралицата е под грижите на докторите си в двореца “Балморал” в Шотландия, потвърдиха от Бъкингам. Към момента Елизабет Втора не е хоспитализирана.

Синът ѝ принц Чарлз, неговата съпруга Камила, както и първородният му син принц Уилям веднага са отпътували към “Балморал”, за да бъдат близо до кралицата. Принц Хари и съпругата му Меган също са се отправили към Шотландия, потвърди техен говорител.

Снощи тя отмени планирана важна среща, тъй като лекарите я посъветвали да почива. Последният ѝ официален разговор очи в очи – с новия британски премиер Лиз Тръс, се проведе във вторник в “Балморал”. Подобна беседа кралицата проведе за първи път от началото на своето управление. Елизабет Втора реши да остане там, вместо да се връща в Лондон, където обикновено се извършва прехвърлянето на властта.

Десетки доброжелатели се събраха пред портите на замъка “Балморал “в Абърдийншър. Полицейски служители пазят портите на алеята, водеща към замъка, където към кралицата се присъединяват членове на нейното семейство.

Междувременно традиционната церемония по смяната на караула, която трябваше да се състои пред Бъкингамския дворец утре сутринта, беше отменена. В зоната, където се провеждат емблематичните тренировки е поставен знак, за да знаят туристите, че са отменени.

Лекарите на 96-годишната кралица са много притеснени за здравословното ѝ състояние.

“Цялата страна е притеснена” от новините за здравето на кралицата, заяви новата британска премиерка Лиз Тръс. “Мислите ми – и тези на всички жители на Великобритания – са с Нейно величество кралицата и  семейството ѝ”.

В началото на юни британците отбелязаха с четиридневни празненства 70-ата годишнина от управлението на Елизабет Втора, която е и най-възрастният действащ монарх в света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели