Бойко Рашков е категоричен: Пачките евро и кюлчета на Борисов останаха непроверени

Време за прочитане:2 Минути, 55 Секунди

„Не съм и няма да бъде бухалка в ръцете на когото и да е“, така вътрешният министър Бойко Рашков коментира критиката към структурата на КПКОНПИ, която беше предложен да оглави, че тя ще се превърне във „втора прокуратура и бухалка“.

По думите му той едва ли ще може да бъда употребен като средство, както при предишните управления са били ползвани институциите:

„Преди управлението имаше мутренски характер, изрази, изказ и т.н. Сега нещата са различни“, подчерта силовият министър пред NOVA.

Той беше категоричен, че не е притеснен дали ще получи политическа подкрепа за позицията:

„Да ви кажа откровено, това не е тревога за мен и повярвайте ми, аз ще приема и едното и другото – и ако получа и ако не получа подкрепа. Ако не получа подкрепа  – това няма да повлияе на душевното ми състояние по никакъв начин“.

„Такива данни нямам, но не изключвам такъв трафик, защото дори не само – това е меко казано. Обичайно се откриват по-малки или по-големи пратки през тези гранични пунктове. И такива има доста“, заяви той на въпрос дали според него се осъществява трафик на наркотици през ГКПП „Капитан Андреево“.

„Многократно премиерът каза – няма недосегаеми. Законът е един за всички. Това е основният извод. Второ – не споделям оценката, че е извършено нещо незаконосъобразно (покрай ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова, б.ред.).

По-скоро съм склонен да приема, че някои се плъзнаха по по-лесното – оглеждайки заповедите за задържане и търсейки формални причини да се отменят тези заповеди.

Боя се, че никой не се постара да прочете даже и сега се съмнявам, че има такъв, който е прочел 470 страници материали, събрани преди издаването на тези заповедни за задържане за 24 часа.

Става дума за данни от 3 източника и в три направления – едното е доклад на държавната финансова инспекция по времето на Борисов.

Тогава е извършена такива проверка и тогава са направени изводите, докладът е съществуващ – по него никой не е взел мерки, нито административни, нито наказателни, макар че самата прокуратура и то от специализираната са я възложили тази проверка. тя е станала факт и се отнася за дейността на хазартната комисия, която е станал причина в държавния бюджет да не влязат над 500 милиона лева.

Вторият източник на информация е свързан с онова, другата насока, което прокуратурата също не завърши по ясни или неясни причини – за кюлчетата със злато в шкафчетата на Борисов, пачките с евро пак там и в резиденцията, където живееше като премиер.

И на практика ние като общество нямахме отговор – поне да каже проверихме банкнотите по номера, разбрахме или нищо не разбрахме.

Или проверяваме тези кюлчета от кого да произведени, откъде са купени и как са попаднали в шкафчето на Борисов. Ще добавя и друг един материал, по който прокуратурата отново мълчи и бездейства.

Това е онази информация, която ни беше изпратена от испанската полицията, в която има едно изключително смущаващо изречение, че полицията е събрала данни, че бившият премиер Бойко Методиев Борисов е участвал в международна схема за пране на пари, защото там има една къща, която никой не знае как е финансирано нейното закупуване и там живее една жена, с която той може би има някакви отношения и т.н.

Но нашата прокуратура стане ли отношение на бившите управляващи тя не действа. И третото като важно в този случай са данните от Васил Божков, подписани саморъчно от него за изнудването , което е било упражнявано от страна на някои от тези лица на ръководни длъжности върху неговия бизнес“, каза Рашков по повод арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Арнаудова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели