Блинкън съзря провал зад заповедта за мобилизация

Време за прочитане:45 Секунди

Обявената от президента Путин частична военна мобилизация отразява затрудненията на Кремъл на бойното поле, непопулярността на войната и нежеланието на руснаците да се бият, се казва в изявление на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, публикувано на сайта на Държавния департамент.

Президентът Путин не действа от позицията на силата. Това по-скоро е поредният признак за неговия провал, изтъква Блинкън. Уверени сме, че народът на Украйна няма да се предаде и ще продължи да демонстрира решителност и смелост на бойното поле в рамките на борбата за суверенитета си и независимостта си, подчертава държавният секретар.

Съединените щати, нашите съюзници и партньори в международната общност осъждат бруталната агресия на Русия срещу Украйна и ние продължаваме да подкрепяме Украйна и народа ѝ. Заедно оказваме на Украйна последователна и значителна подкрепа в сферата на отбраната и ще продължим непоколебимо да подкрепяме украинския народ толкова дълго време, колкото е необходимо, се казва още в изявлението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели