Бивш сътрудник на Путин: Ситуацията в Русия върви към преврат

Време за прочитане:1 Минути, 15 Секунди

Бившият сътрудник на Владимир Путин Абас Галямов предупреждава, че “докато Москва сляпо преследва кървавото си завоевание в Украйна, ситуацията у дома тихо върви към военен преврат”, пишейки в нова колонка за опозиционната медия „Можем объяснить“.  

Руската общественост до голяма степен започна да осъзнава, че мечтата на Кремъл да свали киевския „режим“ няма да се осъществи, отбелязва Галямов, и утешителната награда от нови „руски“ територии не печели никого.

“Недоволството сред руските военни в Украйна се покачва. Голяма част от командващите в армията, флота и военновъздушните сили вече започнаха да губят доверие в Путин, военния министър Сергей Шойгу и най-висшето началство. Много от командирите не стоят твърдо зад Кремъл. Те са опортюнисти и мислят как да си спасят кожите. Ето защо, аз смятам, че при малко повече организация от страна на военните те може да извършат преврат”, каза Галямов.

Така че, след като започне бунт и „вчерашната лоялност“ изчезне, военните командири ще се бият за този, който изглежда най-вероятно да спечели, според Галямов. „Ако оплакванията срещу властите изглеждат убедителни за [един командир], тогава той най-вероятно ще реши, че този [режим] няма да устои срещу вълна от обществен гняв. И ако това е така, няма причина да не се присъедините.”

Галямов е роден през 1973 г. в Челябинск. Той по образование  е педагог и политолог. Галямов пишеше речите на Путин от 2008 до 2010 г., когато настоящият руски лидер бе премиер в Москва.

В момента Галямов се занимава с журналистическа дейност в опозиционни на Москва и западни медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели