Беларус укрепва границата си с Украйна със силите на вътрешните войски и органите на МВР

Време за прочитане:1 Минути, 31 Секунди

Министърът на вътрешните работи на Беларус Иван Кубраков заяви, че границата с Украйна ще бъде укрепена със силите на вътрешните войски и органите на МВР.

“Що се отнася до дежурството на полицаите по границата, това не е нова задача, изпълнявали сме я много пъти. Членове на органите на вътрешните работи и на вътрешните войски на Министерството на вътрешните работи, ние заедно с Комитета за гранична охрана сме постоянно на служба, за да защитаваме нашите граници. И днес, разбира се, укрепихме най-вече границата с Украйна”, каза той в ефира на телевизионния канал STV в неделя.

Кубраков обеща, че органите на вътрешните работи ще се справят със задачата да осигурят безопасността на беларуските граждани в граничната зона, както и в Минск и всеки областен център.

“Ако някой се опита да извърши терористичен акт на територията на Република Беларус, както казах по-рано, когато провеждахме учения, тези престъпници ще бъдат ликвидирани. Не може да има други варианти”, каза той.

Пет балтийски страни са започнали да укрепват границите си с бодлива тел на фона на продължаващата война в Украйна, според медиен доклад.

Финландия, Естония, Латвия, Литва и Полша се опасяват, че Русия и Беларус ще „въоръжат миграцията“, като изпращат бежанци през страните от ЕС, каза новинарското издание MailOnline в Обединеното кралство.

Полша издига ограда по над 200-километровата си граница с руския анклав Калининград.  Тя е от бодлива тел, висока е два метра и половина и широка три метра.

„Вярвам, че Беларус и Русия ще помислят два пъти, преди отново да преследват въоръжаването на миграцията“, каза Станслав Зарин, служител по сигурността на полското правителство.

Финландия и други балтийски държави следват примера и укрепват границите си с бодлива тел.

Министър-председателят на Финландия Сана Марин твърди, че това ще помогне за защитата на нацията срещу „хибридната заплаха“ и възможна широкомащабна и нередовна миграция, „дирижирана от Кремъл“, каза MailOnline.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
2
Сподели