Байдън определя междинните избори като „решаващ момент“ за демокрацията в САЩ

Време за прочитане:1 Минути, 0 Секунди

Американският президент Джо Байдън каза снощи по време на голяма предизборна проява във Филаделфия в навечерието на междинните избори, че това ще е „решаващ“ момент за бъдещето на американската демокрация, предаде Франс прес.

„Демокрацията е буквално върху изборната бюлетина. Това е решаващ момент за нацията и ние всички трябва да говорим с един глас“, каза лидерът на демократите от сцената на зала във Филаделфия в подкрепа на партийните кандидати в щата Пенсилвания.

Този щат ще е от решаващо значение на изборите на 8 ноември, защото изходът от вота може да доведе до преминаване на Конгреса под контрола на републиканците.

Всичките 435 места в Камарата са за преизбиране заедно с около една трета от местата в Сената.

„Трябва с преобладаващ глас да се противопоставим на политическото насилие и сплашването на избирателите, точка. Изправете се и говорете срещу това“, каза Байдън в около 20-минутна реч близо до Капитолия. „Ние не разрешаваме нашите различия в Америка с бунт, тълпа, куршум или чук. Разреждаме ги мирно в урните. Все пак трябва да сме честни със себе си. Трябва да се изправим пред този проблем. Не можем да се отвърнем от него. Не можем да се преструваме, че просто ще се разреши.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
11
Сподели