Атанасов: Още през март бях информиран, че Трифонов и Борисов ще свалят правителството

Време за прочитане:1 Минути, 5 Секунди

От ДБ направихме всичко възможно да предотвратим предсрочните избори, но не успяхме, защото Бойко Борисов и Ахмед Доган, с мощната подкрепа на Слави Трифонов, пратиха страната на избори – задкулисно извън парламента натискат едни бутони. Още през март получих информация, че правителството си отива. 

Това каза съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов. “Бях информиран от мой близък с добри позиции в бизнеса и енергетиката. Той още през март дойде и ми каза “правителството си отива, защото ИТН и Борисов са се разбрали за бъдеще”. Нямаше как да го комуникирам публично, защото щеше да е много провокативно. Имахме информация, че се подготвя тази сглобка поради икономически причини.”, обясни лидерът на ДСБ. 

За Трифонов той коментира: “Аз съм бил коалиционен партньор с този човек, но не съм го виждал. Той говори от първо лице – аз изтеглям министрите си, аз свалям доверието. Тоест, хората в парламента, които представляват неговата партия, той ги разглежда като крепостни селяни”

Поради неопитност на “Продължаваме промяната” имаше слабости и в парламента, и в кабинета, призна Атанасов. България е обрасла от администрация, коментира той.

Една от големите ни грешки беше това, че не се направи сериозна административна реформа. Мнозинството обещавахме голям процент съкращение на администрацията, за да бъде освободена тя от “калинките”, които през цялото време се занимаваха с това да ни саботират, обясни Атанасов. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
5
Сподели