Апокалипсис в Русия

Време за прочитане:1 Минути, 21 Секунди

Рекорден студ скова Русия, където температурите на места паднаха до -55°! В Москва беше отчетен най-студения ден от началото на зимата, съобщават местните сайтове.

Зоната с много ниска температура, която обикновено действа в центъра на Арктика, в момента е изместена на север от Русия, в резултат което във високите и средните ширини на страната се е развило необичайно студено време.

Северен Сибир се оказа епицентър не само на руския мраз, но и на студа в цялото полукълбо. В Таймир и Евенкия температурата падна до -50°. Това е голяма аномалия, тъй като отклонението от нормата достига 15 градуса. Издадено е предупреждение за буря по тези места, съобщава сайта Meteobalkans.

На 7-8 януари в южната част на споменатите райони силните студове ще продължат с до -50° … -55°. 

По актуализирани данни минималната температура на въздуха в руската столицата днес е била -23,5°C. С този показател Коледната нощ в Москва (те празнуват на 6 януари по стар стил – бел. ред.) стана третата най-студена през 21-и век.

Съседните региони не изостават – 30-градусови студове снощи бяха регистрирани във Владимирска и Ивановска области, а в Тверска и Ярославска температурата на въздуха падна под -35°! Най-студено в Централния район беше в района на Кострома – в град Шаря температурата на въздуха беше -38.0°C.

Такива коледни студове се случват веднъж на 12 години.

Руският президент Владимир Путин беше обвинен от собствения си народ, че е оставил руснаците да „замръзнат до смърт“ по време на войната му срещу Украйна .

Президентът влага безброй рубли във военни усилия около 10 месеца след нахлуването, което мнозина очакваха да послужи за бърза руска победа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
6
Сподели