Американски изтребители свалиха НЛО над езерото Хюрън

Време за прочитане:1 Минути, 9 Секунди

Американски изтребители поразиха с ракета “неидентифициран обект”, летящ над езерото Хюрън, където минава границата между САЩ и Канада. Смята се, че е същият, проследен над Монтана и наблюдаван от правителството от предната вечер, съобщиха американски служители, цитирани от Асошиейтед прес.

Летящият обект бе свален, след като по-рано бяха поразени други обекти в Аляска и Канада,

тъй като са летели на височина, която е представлявала заплаха за пътническите самолети.

По-рано вчера американските и канадските власти ограничиха част от въздушното пространство над езерото и бяха изпратени изтребители да прехванат и да се опитат да идентифицират обекта.

Това е четвъртият подобен случай, когато американски военни свалят летящ обект от началото на месеца. От Пентагона съобщиха, че сваленият обект имал осмоъгълна форма, без забележим полезен товар и е летял на височина, която представлява заплаха за пътническите самолети. Засега военните отказват да обявят дали той прилича на големия китайски балон, свален по-рано този месец.

Няма индикации, че обектът е представлявал военна заплаха или че може да е бил използван за шпионска дейност.

Двама американски служители, говорещи при условие за анонимност, заявиха пред Ройтерс, че военните са свалили обекта, но отказаха да кажат дали той прилича на големия бял китайски балон, който беше свален по-рано този месец.

Канадският премиер Джъстин Трюдо съобщи, че са изпратени екипи да съберат отломките от поразения обект в канадската територия Юкон, за да бъдат анализирани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели