Александър Дугин за убийството на дъщеря си Даря

Време за прочитане:1 Минути, 6 Секунди

Александър Дугин, смятан за изключително близък до Владимир Путин и определяна като “мозъка” на руския президент, проговори за смъртта на дъщеря си Даря. Твърди се, че коментарът му е бил публикуван по негово искане в телеграм канала на Константин Малофеев, основател на телевизионния канал “Царьград”.

“Както всички знаете, в резултат на терористична атака, извършена от нацисткия украински режим, на 20 август, докато се връщах от фестивала „Традиция“ край Москва, дъщеря ми Дария Дугина беше брутално убита от експлозия пред очите ми. Тя беше красиво православно момиче, патриот, военен кореспондент, експерт по централните канали и философ. Нейните изказвания и репортажи винаги са били задълбочени, обосновани и сдържани. Тя никога не е призовавала към насилие и война”, се посочва в изказването на Дугин.

И продължава: “Но ние, нашият народ, не можем да бъдем сломени дори от такива непоносими удари. Те искаха да смажат волята ни с кървав терор срещу най-добрите и най-уязвимите сред нас. Но те няма да успеят. Сърцата ни не копнеят за обикновено отмъщение или мъст. Това е твърде дребнаво, твърде неруско. Искаме само нашата победа. Дъщеря ми положи младия си живот на неговия олтар. Така че спечелете, моля! Искахме да я възпитаме като умно момиче и герой. Нека и сега тя вдъхновява синовете на нашата родина за героизъм”, пише още Дугин в своя коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
1
Сподели