Ако не сте с нас, сте против нас! Разговори на тема външно министерство, но без министър Генчовска.

Време за прочитане:1 Минути, 7 Секунди

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, който е на посещение у нас, беше изслушан в парламентарната Комисия по външна политика на закрито заседание.

На тръгване от Народното събрание Кулеба обясни, че сега българските депутати и правителството трябва да решат как ще помогнат на Украйна:

“Искам отново да кажа на всички, които отхвърлят или се колебаят дали страната да отпусне военна помощ за Украйна. Те подкрепят руската агресия и убийствата на украински граждани”.

Министърът на външните работи Теодора Генчовска обясни, че въпросът за военна помощ не е обсъждан на заседание на Министерския съвет:

“Има междуведомствен съвет, където са министърът на икономиката и министърът на отбраната. Това, което беше обсъждано във Външно, не включваше тази тема, въпросът е бил обсъден на срещата при премиера”.

ГЕРБ настоя още днес на заседанието на парламентарната комисия по външни работи да бъдат разгледани двете предложения за оказване на военна помощ на Украйна.

От “Демократична България” отново завиха, че военната помощ за Украйна трябва да бъде разгледана възможно най-бързо.

От “Продължаваме промяната” още нямат позиция за изпращане на военна помощ за Украйна.

А от “Има такъв народ” настояват за единна позиция на управляващата коалиция.

По-късно министър Генчовска, заяви че Колеба е останал насаме със Заков и Петков, без тя да присъсъва на срещата, като разговора е бил – “Тета тет”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
20
Сподели