Адв. Черногорски: Слави Трифонов не е подал декларация, трябва да му се конфискува имуществото

Време за прочитане:1 Минути, 25 Секунди

Някой държи някои депутати и кметове за някои атрибути, защото не са подали имуществени декларации. Слави Трифонов не е подал дакларация. Ако се спазва закона, комисията трябва да е извършила проверка и да е преминала към конфискация на имущество и дело за конфискация. Ако бъде направена проверка на народни представители и кметове трябва да бъде оценено имуществото по пазарни стойности и тогава няма да им излязат сметките.

Така адвокат Атанас Черногорски, бивш член на Антикорупционната комисия “Кушлев”, обори твърдението на Тошко Йорданов от ИТН, че с новия закон за КПКОНПИ новата власт иска да си създаде “свои гешевчета и фюрерчета”. Явно целта на ИТН е друга.

Ако не се приеме новия закон има опасност да не бъде сменено сегашното ръководство на КПКОНПИ и да се прикриват неспазвания на закона, декларации и др. Това желаят да бъде продължено, разкри адвокатът в “Честно казано с Люба Кулезич” по Евроком.

Във връзка с избирателно прилагане на закона имам клиент, който е забавил декларацията и в момента е в процедура на конфискация. Има и други политици , които не са подали декларации – Венцислав Асенов от ИТН, Георги Марков от ГЕРБ, Смиляна Николова, Силвия Николова от ИТН. Има от всички партии, посочи той.

Новият проектозакон не е съвършен, но трябва да бъде приет. Сегашната комисия трябва да бъде разделена на две категорично. И ако се появят хора със смелостта на Рашков, смятам, че влиянието на олигархията и на политически кръгове за корупционни практики ще бъде прекратено. Има умишлено забавяне на закона, за да остане старата комисия, за да продължи прикриването, обясни още той.

Обявиха се против Рашков за шеф на КПКОНПИ , защото може да правоприлага и да не се съобразява с определени олигархични и мутренски фактори, категоричен бе адв. Черногорски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Total
0
Сподели